Ekonomia gastronomia. Jedz lepiej i wydawaj mniej
- tytuł oryginalny:
- Economy Gastronomy: Eat Better and Spend Less
- przekład:
- Anna Nowak
- wydawnictwo:
- Nasza Księgarnia
- ISBN:
- 978-83-10-12290-2
- data premiery:
- 2012/04/01
- data wydania:
- 2012/06/13
- numer wydania:
- 1
- liczba stron:
- 320
- kraj autora:
- Wielka Brytania
- język oryginalu:
- angielski
- kategoria:
- kuchnia poradniki
Najważniejsze zasady „Ekonomii gastronomii”:
• Planujcie posiłki z wyprzedzeniem
• Kupujcie mądrze i oszczędnie
• Nie marnujcie jedzenia
• Zapełnijcie spiżarnie, żeby zawsze mieć w domu składniki posiłku
• Róbcie dwa lub trzy posiłki z jednego
• Dokonujcie najlepszych wyborów na zakupach
• Z inwencją zamieniajcie resztki w nowe, ekscytujące dania
• Zamrażajcie i przechowujcie jedzenie, żeby starczyło wam na dłużej
W „Ekonomii gastronomii” chodzi o smaczniejsze jedzenie i mniejsze wydatki. Jej sekret to wybieranie możliwie najlepszych składników i ich optymalne wykorzystanie. Dzięki wielu smakowitym przepisom ten poradnik i książka kucharska w jednym pomoże wam w planowaniu i przywróci gotowaniu właściwe mu miejsce — w samym sercu rodzinnego życia.
Kupując tę książkę, wspierasz Federację Polskich Banków Żywności.