Karta książki

SZAFRAN, MIĘTA I KARDAMON

SZAFRAN, MIĘTA I KARDAMON

wydawnictwo:
Buchmann / GW Foksal
ISBN:
978-83-280-5027-3
data premiery:
2018
data wydania:
2018/10/29
numer wydania:
1
liczba stron:
240
kraj autora:
Liban, Polska
język oryginalu:
polski
kategoria:
kuchnia

Po pierwszej, znakomicie przyjętej przez wszystkich miłośników dobrej kuchni książce Hummus, za’atar i granaty czas na kolejną przygodę kulinarną z Samar.

Szafran, mięta i kardamon to zbiór ponad 100 przepisów, które pozwolą na nowo odkryć zioła i przyprawy – począwszy od rodzimej natki pietruszki, przez tymianek, kumin czy kolendrę, aż po sumak, anyż oraz szafran. Samar prezentuje dobrze znane dania w nowej, jeszcze smaczniejszej i ciut mocniej doprawionej odsłonie. Łączy przy tym przeróżne tradycje kulinarne – proponuje głównie dania z lokalnych polskich składników, ale doprawione całkiem sporą szczyptą egzotyki. Autorka dzieli się również mnóstwem praktycznych porad związanych z przechowywaniem ziół i przypraw. Książka została przygotowana zgodnie z polskim kalendarzem sezonowości – tak, żeby zawsze jeść to, co akurat jest najzdrowsze, najsmaczniejsze i… najtańsze.

Gdzie kupić?

Pozostałe książki tego autora