101 najlepszych restauracji i hoteli w Polsce
- wydawnictwo:
- Axel Springer
- ISBN:
- 978-83-7813-671-2
- data premiery:
- 2014/07/11
- data wydania:
- 2014/07/11
- numer wydania:
- 1
- liczba stron:
- 216
- kraj autora:
- Polska
- język oryginalu:
- polski
- kategoria:
- podróże
Idealny przewodnik na wakacyjne podróże po Polsce!
Gdzie dobrze zjeść? Jak dojechać? Gdzie najlepiej wypocząć? Na te i inne pytania Magda Gessler odpowiada w najnowszej swojej książce prezentując , jej zdaniem, najlepsze restauracje i hotele w Polsce.
Zadziwiające jak bardzo nieodkrytym krajem jest Polska. Nie wiemy gdzie i co zjeść, nie mamy pojęcia gdzie przenocować. Nikt nam dotąd nie powiedział, że wystarczy odrobinę zboczyć z utartego szlaku, żeby odnaleźć miejsca magiczne i nieprawdopodobnie smaczne. Magda Gessler od lat przemierza nasz kraj wzdłuż i wszerz. W trakcie swoich podróży poznała ludzi tworzących z pasją nietuzinkowe restauracje i hotele. W swoim przewodniku postanowiła podzielić się doświadczeniem tych miejsc, bo ich istnienie jest spełnieniem jej marzenia o Polsce smacznej, serdecznej i gościnnej.
Wszystkie miejsca w przewodniku łączy jedno – nie należą do sieciowych korporacji gastronomicznych czy hotelowych. Atmosfera którą można w nich odnaleźć nie ma sobie równych, bo właściciele tych lokali – restauracji i hoteli – obecni są w nich zarówno duchem jak i ciałem. Niektóre miejsca szczególnie ciepło zachowały się w pamięci Magdy Gessler, postanowiła więc uhonorować je „Poziomkami Magdy Gessler”, jej prywatnym znakiem jakości.
Magda Gessler
Restauratorka, malarka, podróżniczka, czarodziejka w kuchni i w życiu. Twórczyni nowych miejsc i nowych smaków. Autorka wielu książek kulinarnych. Prowadząca program “Kuchenne rewolucje” oraz jurorka polskiej edycji “MasterChef”. Stała felietonistka tygodnika “Newsweek Polska”.