Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni
- tytuł oryginalny:
- Batch.
- przekład:
- Magdalena Gignal
- wydawnictwo:
- Otwarte
- ISBN:
- 978-83-7515-446-7
- data premiery:
- 2017
- data wydania:
- 2017/07/17
- numer wydania:
- 1
- liczba stron:
- 352
- kraj autora:
- Polska
- język oryginalu:
- angielski
- kategoria:
- kuchnia
Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania). To kompendium wiedzy o konserwowaniu w stylu batch, czyli partiami, oszczędnie i w pełni naturalnie. Dzięki tej książce już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory – bo i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod konserwacji, możesz wyczarować zakręcone i zdrowe potrawy dla siebie i swoich bliskich?
Poznaj zasady gry obowiązujące w kuchni batch:
- Korzystaj z naturalnych składników.
- Do przetworów wybieraj sezonowe warzywa i owoce (można się nimi przy okazji objeść).
- Powiedz „nie” marnowaniu żywności.
- Zastosuj odpowiednią metodę konserwacji.
- Szukaj inspiracji w tradycyjnych kuchniach całego świata.
- Nie bój się eksperymentować.
- Zakręcaj słoiki w towarzystwie.
- Zakasz rękawy i do roboty.
Just batch it!
Gdzie kupić?