Karta książki

Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni

Batch. Ponad 200 przepisów, porad i wskazówek dla dobrze zakręconej kuchni

tytuł oryginalny:
Batch.
przekład:
Magdalena Gignal
wydawnictwo:
Otwarte
ISBN:
978-83-7515-446-7
data premiery:
2017
data wydania:
2017/07/17
numer wydania:
1
liczba stron:
352
kraj autora:
Polska
język oryginalu:
angielski
kategoria:
kuchnia

Masz przed sobą biblię każdego szanującego się miłośnika gotowania. Powstała dzięki pasji pary Kanadyjczyków do eksperymentowania (i zakręcania). To kompendium wiedzy o konserwowaniu w stylu batch, czyli partiami, oszczędnie i w pełni naturalnie. Dzięki tej książce już nigdy nie sięgniesz po sklepowe przetwory – bo i po co, jeśli wykorzystując 25 sezonowych warzyw i owoców i 7 metod konserwacji, możesz wyczarować zakręcone i zdrowe potrawy dla siebie i swoich bliskich?

Poznaj zasady gry obowiązujące w kuchni batch:

  • Korzystaj z naturalnych składników.
  • Do przetworów wybieraj sezonowe warzywa i owoce (można się nimi przy okazji objeść).
  • Powiedz „nie” marnowaniu żywności.
  • Zastosuj odpowiednią metodę konserwacji.
  • Szukaj inspiracji w tradycyjnych kuchniach całego świata.
  • Nie bój się eksperymentować.
  • Zakręcaj słoiki w towarzystwie.
  • Zakasz rękawy i do roboty.

Just batch it!

Gdzie kupić?

Pozostałe książki tego autora