Karta książki

Ekonomia gastronomia. Jedz lepiej i wydawaj mniej

Ekonomia gastronomia. Jedz lepiej i wydawaj mniej

tytuł oryginalny:
Economy Gastronomy: Eat Better and Spend Less
przekład:
Anna Nowak
wydawnictwo:
Nasza Księgarnia
ISBN:
978-83-10-12290-2
data premiery:
2012/04/01
data wydania:
2012/06/13
numer wydania:
1
liczba stron:
320
kraj autora:
Wielka Brytania
język oryginalu:
angielski
kategoria:
kuchnia poradniki

Najważniejsze zasady „Ekonomii gastronomii”:

• Planujcie posiłki z wyprzedzeniem
• Kupujcie mądrze i oszczędnie
• Nie marnujcie jedzenia
• Zapełnijcie spiżarnie, żeby zawsze mieć w domu składniki posiłku
• Róbcie dwa lub trzy posiłki z jednego
• Dokonujcie najlepszych wyborów na zakupach
• Z inwencją zamieniajcie resztki w nowe, ekscytujące dania
• Zamrażajcie i przechowujcie jedzenie, żeby starczyło wam na dłużej

W „Ekonomii gastronomii” chodzi o smaczniejsze jedzenie i mniejsze wydatki. Jej sekret to wybieranie możliwie najlepszych składników i ich optymalne wykorzystanie. Dzięki wielu smakowitym przepisom ten poradnik i książka kucharska w jednym pomoże wam w planowaniu i przywróci gotowaniu właściwe mu miejsce — w samym sercu rodzinnego życia.

Kupując tę książkę, wspierasz Federację Polskich Banków Żywności.

Gdzie kupić?

Pozostałe książki tego autora