Karta książki

Jadłonomia. Kuchnia roślinna – 100 przepisów nie tylko dla wegan

Jadłonomia. Kuchnia roślinna – 100 przepisów nie tylko dla wegan

wydawnictwo:
Dwie Siostry
ISBN:
978-83-63696-18-4
data premiery:
12/11/2014
data wydania:
2014/11/12
numer wydania:
1
liczba stron:
288
kraj autora:
Polska
język oryginalu:
polski
kategoria:
kuchnia

Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia?
Do czego wykorzystać natkę marchewki?
Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół?

Odpowiedź na te i wiele innych pytań znajdziecie w długo wyczekiwanej książce Marty Dymek  – znanej z programu „Dzień Dobry TVN” autorki „Jadłonomii”, najpopularniejszego bloga w polskim internecie poświęconego kuchni roślinnej, Kulinarnego Bloga Roku 2013.

Autorka skomponowała ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z garści kapusty powstają chrupiące chipsy. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy i tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.

Gdzie kupić?

Pozostałe książki tego autora