Jadłonomia. Kuchnia roślinna – 100 przepisów nie tylko dla wegan
- wydawnictwo:
- Dwie Siostry
- ISBN:
- 978-83-63696-18-4
- data premiery:
- 12/11/2014
- data wydania:
- 2014/11/12
- numer wydania:
- 1
- liczba stron:
- 288
- kraj autora:
- Polska
- język oryginalu:
- polski
- kategoria:
- kuchnia
Czy łodyga brokułu nadaje się do jedzenia?
Do czego wykorzystać natkę marchewki?
Jak zrobić bezmięsny pasztet na świąteczny stół?
Odpowiedź na te i wiele innych pytań znajdziecie w długo wyczekiwanej książce Marty Dymek – znanej z programu „Dzień Dobry TVN” autorki „Jadłonomii”, najpopularniejszego bloga w polskim internecie poświęconego kuchni roślinnej, Kulinarnego Bloga Roku 2013.
Autorka skomponowała ponad 100 przepisów na wegańskie śniadania, obiady i kolacje z bulw, korzeni i liści. Tu burak zmienia się w ciasto czekoladowe, pietruszka występuje w parze z gruszką, a z garści kapusty powstają chrupiące chipsy. Pozycja obowiązkowa dla wszystkich jaroszy i tych, którzy do tej pory nie wyobrażali sobie bezmięsnego obiadu.
Gdzie kupić?